Chačapuris – nacionalinis gruzinų patiekalas, tai paplotėlis su sūriu. Tačiau, priklausomai nuo paruošimo ir užpildymo regiono, yra daugybė chačapuri veislių. Pavyzdžiui, Adžarijos chačapuris arba kitaip Acharuli yra valties formos chačapuris, užpildytas sūriu ir kiaušiniu.
Taip pat yra Gurian chachapuri arba Guruli. Šie chačapuri yra pusmėnulio formos ir su sūrio įdaru. Rachinsky khachapuri yra kvadratiniai, su sudėtingu sūrio ir virtų kiaušinių įdaru.
Gruzinų paplotėlis ruošiamas įvairiai. Be klasikinių regioninių receptų, yra ir chačapurių su varške, uogiene ir kitais priedais.
Ingredientai:
varškės sūris – 250 g;
kiaušiniai – 2 vnt .;
druska – 1 šaukštelis;
soda – ½ šaukštelio;
miltai – 4 šaukštai;
sūris.
Varškės chačapuri paruošimas:
Varškę sutrinkite šakute, įberkite druskos ir įmuškite porą kiaušinių, išmaišykite. Į mišinį supilkite soda, išmaišykite ir suberkite miltus.
Galite sumalti miežines kruopas ir gauti sveikų miežių miltų kepiniams. Tešlą dėkite ant kepimo skardos ir paskleiskite pergamentą.
Khachapuri kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite ant gatavo sluoksnio viršaus. Khachapuri kepkite dar 5-7 minutes.
Pasirodo paprastas skanus chačapuris su sūriu.