Pyragai – tai kepiniai su įdaru, kuris gali būti saldus arba pikantiškas. Pyragai gali suteikti įvairių maistinių medžiagų, tokių kaip angliavandeniai, baltymai, riebalai, vitaminai ir mineralai.
Tačiau pyragų nauda priklauso nuo jų sudėties ir paruošimo būdo. Pavyzdžiui, pyragai, įdaryti su daržovėmis, yra vitaminų ir mineralų šaltinis, o pyragaičiai su mėsa – baltymų šaltinis.
Svarbu atsiminti, kad pyragai yra kaloringas maistas, kurį reikia vartoti saikingai.
Mes jums pasakysime, kaip kepti tinginius pyragus keptuvėje.
Ingredientai tinginiams pyragams:
Kefyras – 300 g;
Druska – ½ šaukštelio;
Cukrus – 1 šaukštelis;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Alyvuogių aliejus – 20 ml;
Miltai – 300 g;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
virtas kiaušinis – 3 vnt.;
Žalieji svogūnai – 1 krūva.
Tinginių pyragų gaminimas:
Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį ir supilkite alyvuogių aliejų, išmaišykite. Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tirštą tešlą.
Į mišinį smulkia tarka sutarkuokite virtus nuluptus kiaušinius. Susmulkinkite žalius svogūnus, suberkite į tešlą ir sumaišykite visus ingredientus.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir supilkite į jį mažomis porcijomis tešlos.
Ant vidutinės ugnies, uždengtus, kepkite pyragėlius po 20-30 sekundžių iš kiekvienos pusės.
Rezultatas – auksiniai, sotūs tinginiai pyragėliai. Norėdami juos paruošti, jums reikia minimalių ingredientų ir laiko.