Visada gaminu šaunų desertą! Grietinės želė su vaisiais ir uogomis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Karštomis vasaros dienomis labai norisi gaivaus ir vėsaus, aromatingo deserto su uogomis ar vaisiais. Siūlome paprastą ir skanų deserto su grietine receptą.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • grietinė, 700 g;
  • cukrus, 1 stiklinė;
  • vanilinas;
  • želatina, 30 g;
  • pienas, 125 g;
  • avietės, stiklinės;
  • serbentai, pusė stiklinės;
  • bananas, 1 vnt.;
  • paprikos, 3 vnt.

Virimo procesas

Uogas gerai nuplauname ir nusausiname, persikus nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabalėliais. Taip pat supjaustome bananą.

Patarimas : sodraus grietinės skonio ir tankumo desertui rinkitės riebią grietinę.

Želatiną užpilti šaltu pienu ir palikti 15 minučių, kad išbrinktų.

Grietinę sumaišykite su cukrumi ir retkarčiais pamaišykite, kol cukrus ištirps.

Patarimas : norėdami geriau sujungti grietinę su cukrumi, pakeiskite ją cukraus pudra.

Želatiną ir pieną sudėkite į vandens vonią ir ištirpinkite, bet neužvirinkite. Mišinį gerai išmaišykite, kad neliktų želatinos grūdelių.

Grietinę sumaišyti su želatina ir greitai išminkyti.

Supilkite mišinį ant uogų, išmaišykite ir supilkite į formą, padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol desertas sustings.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.