Karštomis vasaros dienomis labai norisi gaivaus ir vėsaus, aromatingo deserto su uogomis ar vaisiais. Siūlome paprastą ir skanų deserto su grietine receptą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- grietinė, 700 g;
- cukrus, 1 stiklinė;
- vanilinas;
- želatina, 30 g;
- pienas, 125 g;
- avietės, stiklinės;
- serbentai, pusė stiklinės;
- bananas, 1 vnt.;
- paprikos, 3 vnt.
Virimo procesas
Uogas gerai nuplauname ir nusausiname, persikus nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabalėliais. Taip pat supjaustome bananą.
Patarimas : sodraus grietinės skonio ir tankumo desertui rinkitės riebią grietinę.
Želatiną užpilti šaltu pienu ir palikti 15 minučių, kad išbrinktų.
Grietinę sumaišykite su cukrumi ir retkarčiais pamaišykite, kol cukrus ištirps.
Patarimas : norėdami geriau sujungti grietinę su cukrumi, pakeiskite ją cukraus pudra.
Želatiną ir pieną sudėkite į vandens vonią ir ištirpinkite, bet neužvirinkite. Mišinį gerai išmaišykite, kad neliktų želatinos grūdelių.
Grietinę sumaišyti su želatina ir greitai išminkyti.
Supilkite mišinį ant uogų, išmaišykite ir supilkite į formą, padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol desertas sustings.