Visi jo ieško ant stalo. Gražios šventinės salotos „Princesė”

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Princesės“ salotos su vištienos krūtinėlėmis ir raugintais agurkais – nuostabus patiekalas, kuriame dera lengvumas, sodrus skonis ir sveiki ingredientai.

Šios salotos džiugina savo gaivumu ir tekstūrų įvairove, todėl yra mėgstamiausias pasirinkimas daugeliui šeimų.

Tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek šventiniam stalui, džiugina savo įvairove ir balansu.

Dėl švelnios vištienos ir traškių agurkų derinio šios salotos gali tapti tikra jūsų valgiaraščio žvaigžde, suteikdamos malonumą kiekvienam jas išbandžiusiam. Kartu su savo lengvumu jis gali papuošti bet kokią šventę ir patraukti svečių dėmesį savo patrauklia išvaizda ir harmoningu skoniu.

Ingredientai:

virtos bulvės – 4 vnt.;
svogūnas – 1 vnt .;
virta vištienos krūtinėlė – 1 vnt .;
virti kiaušiniai – 6 vnt .;
marinuoti agurkai – 2 vnt .;
kietas sūris – 200 g;
prancūziškos garstyčios – 2 šaukštai;
majonezas – 200 g;
actas – 3 šaukštai;
cukrus – 2 šaukštai;
druska – ½ šaukštelio;
vanduo – 100 ml.
„Princesės“ salotų paruošimas:

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su druska, cukrumi, actu ir karštu vandeniu, palikite 30 minučių pasimarinuoti. Vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su pora šaukštų majonezo.

Virtas bulves sutarkuokite stambia tarka. Į pirmąjį sluoksnį dėkite bulves, sluoksnį patepkite majonezu ir garstyčiomis.

Ant bulvių sluoksnio dėkite vištienos krūtinėlę. Smulkiai supjaustykite raugintus agurkus. Ant vištienos sluoksnio sudėkite marinuotus svogūnus ir patepkite majonezu.

Raugintus agurkus dėkite ant svogūnų sluoksnio ir uždenkite majonezo tinkleliu. Išvirtus kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius, trynius smulkia tarka sutarkuokite ant agurkų sluoksnio.

Trynio sluoksnį uždenkite majonezo tinkleliu, o sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sūrį dėkite ant trynio sluoksnio ir nuspauskite.

Sūrio sluoksnį patepkite majonezu, ant jo įtrinkite baltymus. Baltymų sluoksnį pabarstykite aguonomis arba sezamo sėklomis.

Taip pat skaitykite:  Subtilus krekerių pyragas su grietine. Jokio kepimo!

Pasirodo, gražios šventinės „Princesės“ salotos. Šis patiekalas puikiai tinka įvairiems renginiams, yra sotus ir labai neįprastas.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.