Vištiena įdaryta kumpiu ir sūriu. Skanus patiekalas tikriems gurmanams!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Senas posakis sako: „Paukštis ant stalo – tai šventė namuose“. Viso paukštienos ir žvėrienos gaminimas yra tradicinis mūsų regiono virtuvėje. Įdaryti gaminiai visada buvo ypač populiarūs ant šventinių stalų. Iš tiesų, sunku įsivaizduoti šiuolaikinę puotą be įdarytos paukštienos !

Naudojant šį receptą, įdarytos vištienos gaminimas nėra toks varginantis, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Svarbiausia gaminti su meile!

Vištiena įdaryta kumpiu ir sūriu
INGREDIENTAI

1 vidutinė vištiena
100 g kumpio
100 g kieto sūrio
2 kiaušiniai
3-4 v.š. l. kremas
4 riekelės balto batono
1 paprika
4 petražolių šakelės
1/2 a.š. pieno
majonezo
druskos, pipirų pagal skonį

GAMYBA
Vištieną nuplaukite ir atsargiai nuimkite odą , kad blauzdelių ir sparnelių galiukai liktų odoje.

Vištienos mėsą atskirkite nuo kaulų ir sumalkite mėsmale.

Duonos riekeles pamirkykite piene ir palikite išbrinkti. Kumpį supjaustykite juostelėmis, o pipirus – kubeliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite petražoles.

Sumaišykite vištienos faršą, kumpį, sūrį, papriką, žoleles, išspaustą kepaliuką. Įpilkite žalių kiaušinių, grietinėlės, druskos ir pipirų.

Druskos ir pipirų taip pat iš vištienos odos vidinės pusės , įdarą dėkite į vištienos vidų.
Užsiūkite skylę arba įsmeikite ją dantų krapštukais.

Vištieną apibarstykite majonezu, pipirais ir dar kartą lengvai pasūdykite. Kojas ir sparnelius suriškite siūlu, kad kepant neišsiskleistų.

Padėkite skerdeną ant kepimo skardos, išteptos augaliniu aliejumi. Kepkite 160–180 °C temperatūroje 1,5 valandos. Periodiškai apšlakstykite vištienos viršų išsiskyrusiomis sultimis.

Norėdami gauti gražią traškią plutą , padidinkite ugnį likus 5–10 minučių, kol jis bus paruoštas.

Patiekalą patiekite karštą arba šaltą, supjaustykite griežinėliais.

Pagal šį receptą paruoštą vištieną patiekti net ir reikliausias gurmanas nesigėdys! Jūsų kulinariniai įgūdžiai bus labai vertinami!

Gero apetito!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.