Ingredientai:
Vištiena – 1,9 kg
Sultinys arba vanduo – 80 ml
Saldi malta paprika
Kario ir pipirų mišinys – 2/3 šaukštelio.
Druska – 20 gr.
Paruošimas:
Nuimkite vištienos odą ir nupjaukite visą mėsą nuo kaulų. Mėsą pjaustykite peiliu 10 minučių (neperpjaudami iki galo), tada įpilkite 20 gramų. druskos, 2/3 šaukštelio. prieskoniai, 80 ml. sultinio ir gerai išmaišyti, tada išplakti .
Papriką ir karį supilkite į kepimo maišelį, ant prieskonių uždėkite vištienos odelę, ant odos mėsą ir susukite. Maišelio galus surišame, išleisdami orą, o dešrą surišame virve.
Į multicooker dubenį supilkite 2 litrus vandens ir įdėkite dešrą į šaltą vandenį. Virkite „troškinimo” režimu 2 valandas. Arba virkite ant labai mažos ugnies ant viryklės.
Sudėkite gatavą vyniotinį tiesiai į ledinį vandenį ir palikite porai valandų, tada išimkite ir padėkite į šaldytuvą dar 3-4 valandoms, o po to galėsite valgyti.
Gero apetito!