Tradiciniai žuvienės receptai turi du didelius trūkumus: per ilgai tenka stovėti prie viryklės, o sriubai pagaminti reikia daug žuvies. Specialus žuvienės ruošimo būdas išsprendžia abi problemas vienu metu. Sodraus skonio žuvies mums reikia labai nedaug, o visas receptas užtruks apie 20 minučių.
Ingredientai: 500 gramų lašišos (tiks bet kuri kita žuvis), 4 didelės bulvės, 1 mažas svogūnas, 100 gramų lydyto sūrio (sriubai suteiks malonų kreminį skonį), truputis juodųjų pipirų, lauro lapas, pusė ryšulio krapų, druskos.
Bulves iš karto supjaustykite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pasūdykite, įdėkite 2 lauro lapus, 4 juodųjų pipirų žirnelius. Nustatykite ugnį, kad troškintųsi šiek tiek virš vidutinės ir tuo pačiu metu keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Svogūną smulkiai supjaustykite, o morkas sutarkuokite. Pirmiausia keptuvėje pakepinkite svogūną iki skaidrumo, po minutės suberkite morkas ir pakepinkite maišydami viską kartu.
Dar po trijų minučių perkelkite keptuvę į keptuvę su bulvėmis. Dabar supjaustykite žuvį dideliais kubeliais ir taip pat sudėkite į sriubą. Virkite lygiai 8 minutes ant vidutinės ugnies.
Tada į keptuvę suberkite lydytą sūrį ir maišykite, kol jis visiškai ištirps.
Tiesiog pridėkite porą šakelių žaliųjų svogūnų ir kepkite dar 5 minutes.
Nepaisant recepto paprastumo, sriuba bus labai soti. Daugeliui tai tikriausiai patiks, o ne labiau pažįstamai ausiai.