Pačios skaniausios duonos receptas: minkšta, puri ir ilgai negenda ir netrupa

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Duona pasirodo labai minkšta ir erdvi, aromatinga ir ilgai išlieka šviežia, pjaustant netrupa.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– šiltas vanduo, 250 ml;

– medus arba cukrus, 2 šaukšteliai;

– žiupsnelis druskos;

— gyvos mielės, 17 g, sausos, 6 g;

– bet koks aliejus, 2 – 3 šaukštai;

– miltai, apie 530 g;

– svogūnas, 1 vnt.

Virimo procesas

Šiltame vandenyje ištirpinkite medų ir mieles ir išmaišykite iki vientisos masės. Mišinį galite palikti 10 minučių, kad suaktyvintumėte mieles. Jei drebulys yra šviežias, nedelsdami įpilkite druskos, supilkite bekvapį augalinį aliejų arba lydytą sviestą. Sumaišykite.

Miltus persijokite ir dalimis suberkite į tešlą. Minkykite labai minkštą, lygią ir nelipnią tešlą. Miltų galite naudoti nuo 450 iki 530 g, tad žiūrėkite į tešlos konsistenciją ir nepersistenkite su miltais.

Galite minkyti rankomis arba naudodami tešlos maišytuvą.

Tešlą uždenkite plėvele ir palikite valandai šiltoje vietoje.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės, atvėsinkite.

Į tešlą suberkite šiltą svogūną, išmaišykite ir įberkite dar šiek tiek miltų.

Tešlą uždenkite plėvele ir palikite, kol padvigubės.

Tešlą ištempkite į sluoksnį ir įdėkite į voką

Išimkite miltus, išklokite tešlą ir kraštus surinkite į maišelį, kraštus suspauskite ir apvalinkite.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išklokite duoną, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių ir kepkite duoną apie 25 minutes. Po 15 minučių uždenkite folija, kad nesudegtų.

Norėdami blizgios plutos, apšlakstykite vandeniu – tai neprivaloma.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.