Kaip, kada ir kuo birželio mėnesį laistyti bei tręšti pomidorus, paprikas ir baklažanus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Birželis – metas, kai sodininkai aktyviai rūpinasi savo sodinukais, nes nuo kokybiškos priežiūros priklauso būsimas derlius. Vienas iš pagrindinių daržovių, tokių kaip pomidorai, paprikos ir baklažanai, priežiūros aspektų yra tinkamas maitinimas. Šį mėnesį ypač svarbu aprūpinti augalus tokiomis būtinomis maistinėmis medžiagomis kaip kalcis, boras ir magnis.

Kaip tręšti

Pomidorai, paprikos ir baklažanai, priklausantys nakvišų šeimai, turi panašius trąšų poreikius. Birželio pradžioje rekomenduojama atlikti pirmąjį šėrimą, kartojant procedūrą po 7-10 dienų, o po to dar kartą.

Geriausios trąšos pomidorams, baklažanams ir paprikoms

  1. Kalcis : Kalcio tirpalui paruošti paimkite po 1 valgomąjį šaukštą kalcio nitrato ir magnio, atskieskite juos 10 litrų kambario temperatūros, geriausia nusistovėjusiu vandeniu. Tada įpilkite 1 arbatinį šaukštelį boro rūgšties ir 2 šaukštus fitosporino pradinio tirpalo. Sumaišykite tirpalą, supilkite į purkštuvą ir tolygiai purkškite ant augalų lapijos. Tręšti rekomenduojama ryte arba vakare.
  2. Boras : Boras yra svarbus elementas, gerinant augalų maistinių medžiagų apykaitą. Sodininkystėje jis dažnai naudojamas boro rūgšties pavidalu.
  3. Magnis : norint užtikrinti fotosintezę ir augalų sveikatą, reikia pridėti magnio. Paprastai jis naudojamas magnio sulfato arba dolomito kalkių pavidalu.

Svarbūs punktai:

  • Kalcio trąšas reikėtų tręšti aktyvaus augalų augimo laikotarpiu, ypač vegetacijos pradžioje.
  • Boro trąšas reikia naudoti atsargiai, nes šio elemento perteklius gali būti toksiškas augalams. Boro rūgšties tirpalą geriausia naudoti kaip lapų aplikaciją.
  • Jei trūksta magnio, augalų lapai gali pradėti gelsti, todėl svarbu aprūpinti pakankamai magnio.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.