Greitas, švelnus, tirpstantis burnoje obuolių pyragas, kurį gaminu svečiams!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Virimo receptas:

Supjaustome gatavą obuolių pyragą ir mėgaujamės neįtikėtinu skoniu pyragas pasirodė labai švelnus, skanus ir lengvai paruošiamas.

Šiandien aš jums paruošiau labai skanų, švelnų ir tirpstantį burnoje pyragą. Obuolių pyragas paruošiamas labai greitai ir papuoš jūsų stalą. Šį obuolių pyragą galite pasigaminti vietoj pyrago ir visa jūsų šeima bus be galo sužavėta! TAI SKANU, kad negalite nustoti valgyti!!!

Ingredientai tešlai:
  • šiltas vanduo – 230 ml mielės – 11 g kiaušiniai – 2 vnt + 1 (tepimui) cukrus – 70 gr druska – žiupsnelis augalinis aliejus – 2 šaukštai miltai – 600 gr
  • Užpildymas:
  • obuoliai – 3-4 vnt cukrus – 100 gr
  • Užpildymas:
  • grietinė – 2 šaukštai (su kaupu) cukrus – 1 šaukštelis
  • Į gilų dubenį supilkite 230 ml šilto vandens, įberkite 70 gramų cukraus, žiupsnelį druskos, įmuškite 2 kiaušinius, 2 šaukštus augalinio aliejaus ir 11 gramų sausų mielių ir gerai išplakite šluotele. Dviem etapais suberkite 600 gramų miltų ir minkykite tešlą. Paruošta tešla yra minkšta ir nelimpa prie rankų. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių pailsėti.

    Paruoškite įdarą, obuolius nulupkite, išskobkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais.

    Stalą gerai ištepkite augaliniu aliejumi ir išklokite tešlą, viršų lengvai patepkite aliejumi ir iškočiokite į didelį 2–3 mm storio sluoksnį. Ant viršaus užpilkite 100 gramų cukraus ir paskirstykite per visą tešlą.

    Trimis eilėmis išdėliojame obuolius ir susukame į ritinį.

    Supjaustytas savavališkais gabalėliais, gavau 10 vienetų.

    Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir dėkite tešlą pjaunama puse į viršų. Aptepti plaktu kiaušiniu ir pašauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 40 min.

    Uždenkite gatavą obuolių pyragą lėkšte, apverskite ir išimkite iš formos. Paruoškite įdarą, į grietinę įpilkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus ir sumalkite, kol cukrus visiškai ištirps.


    Patiko? Pasidalink! Ačiū.