Jogurtinis pyragas be kepimo: tiesiog tirpsta burnoje!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kad ir kaip mėgtume ruošti gražius šventinius biskvitus, kartais norisi ant stalo padėti gražų ir skanų desertą neįsitempus ir net neįjungus orkaitės. Mūsų šiandieninis receptas puikiai tinka būtent tokiam atvejui: šį skanų jogurtinį pyragą lengva paruošti ir jis tiesiog tirpsta burnoje.

Tikras malonumas, pagamintas savo rankomis!

Reikalingi ingredientai

  • 10 lakštų želatinos (apie 20 g miltelių)
  • 200 g braškių (arba kitų jūsų pasirinktų uogų ar vaisių)
  • 600 g natūralaus kreminio jogurto
  • 3 šaukštai citrinos sulčių
  • 100 g cukraus
  • 300 g riebios grietinėlės
  • 2 šaukštai vanilės kvapiosios medžiagos
  • 350 g pieniško šokolado
  • 350 g tamsaus šokolado
  • 75 g kokosų aliejaus

Norėdami pagaminti formą:

  • minkštas kartonas arba storas popierius
  • kepimo popierius
  • pailgos stačiakampės duonos keptuvės

Kaip pasigaminti skanų nekepamą jogurtinį pyragą

  1. Pirmiausia paruošime torto formą: tam į duonos formą įdedame kartoną, kad jų ilgiai puikiai sutaptų. Mums reikia, kad dugnas būtų suapvalintas, be kampų.
  2. Ant kartono uždėkite kepimo popieriaus gabalėlį.
  3. Pats laikas paruošti jogurtinį kremą mūsų tortui. Norėdami tai padaryti, želatiną pamirkykite šaltame vandenyje, o braškes supjaustykite mažais gabalėliais. Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, citrinos sultis, vanilės skonį ir cukrų. Viską gerai išplakti, kol cukrus ištirps.
  4. Iš išmirkytos želatinos išspauskite vandens perteklių ir kaitinkite puode, kol želatina visiškai ištirps ir pavirs į skystį. Tačiau žiūrėkite, kad želatina neužvirtų, kitaip ji praras savo stingimo savybes! Į želatiną įpilkite porą šaukštų jogurto mišinio ir gerai išmaišykite, tada želatinos masę sumaišykite su likusiu jogurto mišiniu. Mišinį padėkite į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
  5. Kai jogurto mišinys sutirštės, tęskite jogurto kremo ruošimą. Grietinėlę išplakti iki standžių smailių ir sumaišyti su jogurtu, suberti braškių gabalėlius ir viską gerai išmaišyti. Galiausiai į kepimo indą, kurį paruošėme iš anksto, supilame kremą. Formą padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
  6. Kai jogurtinis kremas sutirštės, belieka supilti šokoladinį glajų. Glajui paruošti vandens vonelėje ištirpinkite 75 g pieno ir 75 g juodojo šokolado. Įpilkite kokosų aliejaus, kad šokoladas būtų lygesnis ir skystesnis.
  7. Išimkite kepimo indą iš šaldytuvo ir užpildykite grietinėlę šokoladu, kol susidarys storas ir lygus sluoksnis. Formą dėkite atgal į šaldytuvą maždaug 1 valandai arba kol šokoladas sukietės.
  8. Belieka tik užpilti šokolado ant mūsų jogurtinio pyrago viršaus. Norėdami tai padaryti, paruošime tokį dizainą: ant gilios kepimo skardos ar padėklo uždėkite groteles, o tada ant jos atsargiai padėkite pyragą iš formos.
  9. Norėdami papuošti savo tortą, atlikime tokį paprastą triuką: sausainių formelės krašteliu arba įprastu šaukštu išpjaukite iš jo nelygias kremo juosteles, kad sukurtumėte medžio žievę primenantį raštą.
  10. Paskutinis prisilietimas: ištirpinkite likusį šokoladą, visiškai supilkite jį ant pyrago ir vėl įdėkite į šaldytuvą 1 valandai. Kai šokoladinis glajus sustings, galėsite mėgautis saldžiu skanėstu .

Lygus jogurto kremas tiesiog tirpsta burnoje, o braškių gabalėliai ir šokoladinis glajus daro tai tobulą skanėstą! Be to, mūsų svetainėje yra dar keli receptai, kurie tikrai pradžiugins subtilių desertų, pagamintų iš grietinėlės ir vaisių, gerbėjus.

Mėgaukitės savo arbatos vakarėliu.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.