Ingredientai:
- miltai – 200-250 gr .;
- riebios grietinės – 200-250 gr.;
- cukrus – 150;
- kiaušiniai – 2 – 3 vnt.;
- vanilinis cukrus – 1 pakelis;
- kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
- rafinuotas augalinis aliejus – 50-60 ml;
- druskos ant peilio galo.
Paruošimas:
Kiaušinius plakite mikseriu, po truputį suberdami cukrų ir vanilinį cukrų iki baltumo ir purumo.
Į kiaušinius įpilkite grietinės ir augalinio aliejaus ir toliau plakite mažu greičiu mikseriu.
Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, švelniai maišydami mentele iš apačios į viršų, kad masė liktų puri.
Pusę uogų supjaustykite mažais kubeliais, o likusias uogas perpjaukite į dvi dalis.
Pusę tešlos supilkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, išlyginkite ir išimkite sluoksnį smulkiai pjaustytų braškių. Tada uždenkite antrąja tešlos puse. Išlyginkite ir išdėliokite likusias uogų puses.
Kepame 180 C 45-50 min. Patikrinkite pyrago pasirengimą dantų krapštuku.
Gatavą pyragą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Gero apetito!