Marinuoti pomidorai pagal močiutės receptą. Kaimo delikatesas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Marinavimas – vienas seniausių daržovių paruošimo žiemai būdų, kuris vis dar plačiai naudojamas kaimuose. Kaime šviežių daržovių būna tik vasarą ir rudenį, o žiemą ir pavasarį tenka tenkintis paruoštu maistu.

Marinuoti pomidorai šaltuoju metų laiku tampa vienu iš nedaugelio vitaminų ir mineralų šaltinių. Tai suteikia marinuotiems pomidorams ypatingą statusą ir tampa kaimo kultūros dalimi.

Tinkamai paruošti marinuoti pomidorai turi unikalų skonį ir aromatą, kurio negalima lyginti su parduotuvėje pirktais kolegomis. Jie tampa tikra stalo puošmena ir savo skoniu džiugina visą šeimą.

Ingredientai:

Pomidoras – 2 kg;
Krienų lapai – 2 vnt.;
Serbentų lapai – 3 vnt.;
Vyšnių lapai – 4 vnt.;
Česnakai – 5 skiltelės;
Aitrioji paprika – 1 ankštis;
Sausos garstyčios – 1/2 šaukštai;
Druska – 3 šaukštai;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
Paruošimas:

Į gilų 3 litrų talpos indą pirmiausia sudėkite česnako skilteles, tada aitriąją papriką. Prieš dėdami pipirą į indą, padarykite nedidelį įpjovą išilgai.

Taip pat ant dugno dedame krienų, serbentų, vyšnių lapelius. Geltonuosius pomidorus supjaustykite gabalėliais, sudėkite į indą kartu su likusia dalimi ir visiškai užpildykite.

Pomidorus apibarstykite krienų lapeliais. Į indelį vandens supilkite druską ir cukrų.

Supilkite marinatą į indą ir uždenkite lėkšte ar kitu svareliu. Svarbu, kad pomidorai būtų apsemti vandeniu.

Indo visiškai neuždarome dangteliu, palikdami skylę fermentacijai. Palikite indą su pomidorais 5-7 dienas kambario temperatūroje.

Jei ant paviršiaus susidarė pelėsis, jį reikia pašalinti.

Po 5-7 parų fermentacijos pomidorus įberkite garstyčių.

Pomidorus uždenkite lėkšte ir padėkite pomidorus į šaldytuvą pasimarinuoti. Dėl to žiemą galite gauti skanių marinuotų pomidorų.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.