Valgau ir mėgaujuosi! Nuostabus braškių pyragas. Nerealiai skanu ir švelnu!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • miltai – 200-250 gr .;
  • riebios grietinės – 200-250 gr.;
  • cukrus – 150;
  • kiaušiniai – 2 – 3 vnt.;
  • vanilinis cukrus – 1 pakelis;
  • kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
  • rafinuotas augalinis aliejus – 50-60 ml;
  • druskos ant peilio galo.

Paruošimas:

Kiaušinius plakite mikseriu, po truputį suberdami cukrų ir vanilinį cukrų iki baltumo ir purumo.

Į kiaušinius įpilkite grietinės ir augalinio aliejaus ir toliau plakite mažu greičiu mikseriu.

Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, švelniai maišydami mentele iš apačios į viršų, kad masė liktų puri.

Pusę uogų supjaustykite mažais kubeliais, o likusias uogas perpjaukite į dvi dalis.

Pusę tešlos supilkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, išlyginkite ir išimkite sluoksnį smulkiai pjaustytų braškių. Tada uždenkite antrąja tešlos puse. Išlyginkite ir išdėliokite likusias uogų puses.

Kepame 180 C 45-50 min. Patikrinkite pyrago pasirengimą dantų krapštuku.

Gatavą pyragą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Gero apetito!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.