Skaniausi pasaulyje mėsos kukuliai, kurių Jūs dar negaminote!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže – tai švelnus, sotus ir jaukus patiekalas, kuris patiks visai šeimai. Sultingi mėsos kukuliai, pagaminti iš maltos mėsos, ryžių ir morkų, yra švelnaus skonio, o ryžiai prideda malonios tekstūros. Kukuliai patiekiami su kreminiu baltu padažu, kuris suteikia jiems dar daugiau švelnumo ir turtingumo.

Šis patiekalas puikiai dera su bulvių koše ar garintomis daržovėmis, o baltas padažas sukuria tobulą balansą tarp sočių kukulių ir lengvo, kreminio užbaigimo.

Autorės komentaras – tai yra puikaus skonio mėsos faršo kukuliai (tefteliai) su ryžiais ir morkomis, paruošti fantastiško skonio baltame padaže. Toks patiekalas labai tinka pietums ar vakarienei. Mes tikriausiai šį patiekalą ruošiame bent kartą į savaitę, nes jis mums taip nerealiai patinka. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs, tikrai nenusivilsite!

Ingredientai
Kukuliams reikės:
Mėsos faršas: 500 g
Ryžiai: 80 gramų (nevirtų svoris)
Morkos: 1 vnt.
Svogūnai: 1 vnt.
Majonezas: 1-2 valg. š.
Druska
Pipirai
Džiovinto česnako granulės

Padažui reikės:
Pomidorų padažas: 5 valg. š.
Grietinė: 3 valg. š.
Majonezas: 3 valg. š.
Miltai: 3 valg. š.
Vanduo: 0,5 stiklinės
Mėgiami prieskoniai
Krapai
Fermentinis sūris (užberti ant iškepusių kukulių)

Recepto paruošimas
1. Pradžioje išverdame ryžius (neperverdame, nes dar troškinsime orkaitėje), atvėsiname.

2. Tuomet kartu pakepiname sutarkuotas morkas bei ganėtinai smulkiai supjaustytus svogūnus, atvėsiname.

3. Tada faršą sumaišome su ryžiais, morkomis, svogūnais ir majonezu, įberiame druskos, pipirų bei česnako granulių.

4. Po to suformuojame nedidelius kukulius bei dedame juos į kepimo indą.

5. Pomidorų padažą sumaišome su grietine, majonezu bei miltais, tuomet po truputį pilame vandenį ir viską gerai išmaišome, sudedame prieskonius, susmulkintus krapus. Užpilame padažą ant kukulių (aš pati padažo produktų kiekį dvigubinau).

6. Uždengiame kepimo indą su folija. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 50 minučių.

7. Likus apie 10 minučių iki kepimo pabaigos foliją atidengiame, kad kukuliai gražiai apskrustų.

8. Iškepusius kukulius apiberiame sutarkuotu sūriu bei trumpam įkišame į orkaitę, kad sūris išsilydytų. Skanaujame!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.