Į tualetą dažniausiai einu kaip pagal laikrodį: 5 mėgstamiausi produktai, kurie palengvina vidurių užkietėjimą, nes tuštinasi reguliariai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelis žmonių nekalba apie vidurių užkietėjimą, manydami, kad tai neverta diskusijų ar net gėdinga. Tačiau iš tikrųjų problema yra labai dažna ir gana rimta. Pajutau tai savo kailiu. Dažnas vidurių užkietėjimas reiškia nuolatinį skausmą, sugadintą nuotaiką ir netgi riziką susirgti virškinamojo trakto ligomis.

Laimei, šią problemą lengva išspręsti. Jums tereikia į savo racioną įtraukti keletą maisto produktų, kurie turi lengvą vidurius laisvinantį poveikį. Nereikia griežtos dietos ar jokių apribojimų. Sužinojusi apie šiuos stebuklingus produktus, su vidurių užkietėjimu atsisveikinau vos po 2 savaičių. Kaip visada, dabar dalinuosi naudinga informacija su jumis!

Kas yra vidurių užkietėjimas
Dauguma žmonių mano, kad vidurių užkietėjimas yra tik atvejis, kai negali tuštintis. as irgi taip maniau. Tačiau sąvoka yra daug platesnė.

Gydytojai vidurių užkietėjimą vadina situacija, kai:

žmogus eina į tualetą rečiau nei 3 kartus per savaitę
Turiu spausti stipriau nei įprastai
atsiranda jausmas, kad žmogus nevisiškai ištuštėjo, kad žarnyne dar kažkas liko
išmatų konsistencija – per sausa, nebūdingai kieta
Be to, yra 2 vidurių užkietėjimo tipai. Pirmuoju atveju žarnos susitraukia pernelyg aktyviai, todėl išmatos įgauna plonos juostelės pavidalą arba susmulkinamos į smulkius gabalėlius. Antruoju atveju žarnynas, atvirkščiai, yra per pasyvus, o išmatos pasirodo per storos, dažnai beformės. Abi situacijos vadinamos vidurių užkietėjimu ir jas reikia spręsti vienodai.

Pats vidurių užkietėjimas yra nemalonus, sukelia skausmą ir mažina nuotaiką. Be to, dėl to žmonės pradeda blogiau miegoti. Bet jei tai leisi, gali prasidėti rimtesnės komplikacijos. Dažnai būna hemorojus, išangės įtrūkimai, kiek rečiau – virškinamojo trakto ir net tulžies pūslės ligos. Todėl raginu visus nedelsiant gydyti šią problemą, išvengiant komplikacijų!

Kodėl tai atsiranda?
Vidurių užkietėjimo priežasčių yra gana daug. Tai neatsiranda dėl vieno dalyko. Keletas problemų turi įtakos tuštinimosi sutrikimams:

prasta mityba (nesveiko maisto gausa, badavimas, skaidulų trūkumas)
sėdimas gyvenimo būdas be fizinio aktyvumo
nuolatinis stresas
psichikos ligos (dėl to dažniau išsivysto viduriavimas, tačiau visiškai įmanomas ir vidurių užkietėjimas)
ignoruojant norą eiti dideliais kiekiais (pavyzdžiui, jei žmogus nuolat yra gatvėje arba dirba vietoje, kur nėra tualeto)
magnio trūkumas organizme
žarnyno uždegimas
hormoniniai sutrikimai

Kaip sužinoti, ar turite vidurių užkietėjimą
Jei einate į tualetą bent 3 kartus per savaitę, ir viskas vyksta sklandžiai, jūs neturite vidurių užkietėjimo. Kiekvieno žmogaus kūnas yra unikalus, todėl tuštinimasis kiekvienam yra skirtingas. Daugeliui žmonių normalu vaikščioti du kartus per dieną – po pusryčių ir po vakarienės.

Tačiau yra ir žmonių, kurie dėl mitybos, kūno sandaros ir gyvenimo būdo tuštinasi žymiai rečiau – kartą per dieną ar kas antrą dieną. Jei tuo pačiu metu jie nejaučia skausmo ir nemalonaus sunkumo pilve, pilvo pūtimo ar kitų nepageidaujamų reiškinių, vadinasi, viskas gerai.

Vidurių užkietėjimo prevencija
Taigi, tinkamos mitybos dėka įveikėme vidurių užkietėjimą. Bet tai nereiškia, kad visas žarnynas grįžo į normalią būseną. Vidurių užkietėjimas gali lengvai grįžti, jei nebus išvengta. Laimei, prevencijos priemonės taip pat labai paprastos.

Valgykite daugiau skaidulų
Visi yra girdėję, kad skaidulos atkuria žarnyną. Mūsų organizmui jį virškinant, susidaro rūgštys, kurios „sunaikina“ blogąją mikroflorą. Todėl jums reikia valgyti (ir geriausia kasdien):

tirpių skaidulų šaltinių (avižiniai dribsniai, perlinės kruopos, obuoliai, rudieji ryžiai, slyvos, linų sėmenys – rinkitės vieną arba derinkite).
netirpios skaidulos (bet kokie grūdai, sėklos, sėlenos, gyvūnų kremzlės).
Esant vidurių užkietėjimui, visada rekomenduojama suvalgyti bent 25-30 g skaidulų per dieną. Norėdami pasiekti šią normą, per dieną suvalgykite ne mažiau kaip 400 g šviežių daržovių, vaisių ar uogų. Tinka ir javai bei žalumynai. Jokių maisto papildų nereikia.
Gerkite daugiau vandens
Pirmoji sąlyga – ryte tuščiu skrandžiu išgerti bent 1 stiklinę vandens. Antra, dienos minimumas yra 30 ml vandens 1 kg kūno svorio. Jei laikysitės abiejų sąlygų, vidurių užkietėjimas taps daug lengvesnis.

Sumažinkite rafinuotų angliavandenių kiekį
Tokių angliavandenių yra perdirbtuose kvietiniuose makaronuose, kepiniuose, baltoje duonoje, konditerijos gaminiuose. Nėra prasmės visiškai atimti iš savęs skanų maistą – tiesiog valgykite mažiau.

5 produktai išmatoms normalizuoti. Kaip įveikti vidurių užkietėjimą ir reguliariai vaikščioti
Jokia dieta nepadės nuo vidurių užkietėjimo. Jums reikia geros mitybos, tik su tinkamu maistu. Štai 5 pagrindiniai:

šviežios daržovės ir vaisiai, kurie nebuvo termiškai apdoroti (galima valgyti paprastus arba salotų pavidalu).

bet kokie fermentuoti pieno produktai.
džiovinti vaisiai ir iš jų pagaminti gėrimai (geriausia yra džiovintos slyvos, bet naudinga valgyti ir džiovintus abrikosus, figas, datules, taip pat iš minėtųjų virti kompotus ir nuovirus).

aukštos kokybės riebalai (pirmiausia geras sviestas ir ghi, riebi žuvis, užsienietiškas alyvuogių aliejus tamsaus stiklo buteliuose).

produktai su magniu (turtingiausi – migdolai ir lazdyno riešutai, moliūgų ir saulėgrąžų sėklos, ankštiniai augalai, špinatai, ruginė duona, krevetės, avokadai, juodasis ir pieniškas šokoladas).

Be šių 5 produktų kategorijų, mineralinis vanduo yra gera priemonė nuo vidurių užkietėjimo. Svarbiausia, kad mineralizacija būtų silpna arba vidutinė (tai nurodyta etiketėje). Pavyzdžiui, Essentuki 4 ir Essentuki 17 padeda nuo vidurių užkietėjimo. Net gydytojai juos rekomenduoja. Šį vandenį patartina gerti dideliais kiekiais – nuo ​​250 iki 400 ml 1 valandą prieš kiekvieną valgį. Išbandžiau ant savęs – padeda nuo vidurių užkietėjimo ir net virškinimo sutrikimų.

Einu į tualetą kaip laikrodis
Vidurius laisvinantys produktai man padėjo susidoroti su vidurių užkietėjimu. Daugiau nieko nereikėjo – jokių sudėtingų procedūrų, griežtų dietų, staigių gyvenimo būdo pokyčių. Pradėjau vaikščioti reguliariai ir be vargo. Tikiuosi, kad taip bus ir jums!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.