Imu 1 litrą pieno ir 3 obuolius. Skanus obuolių pudingas: švelnus ir erdvus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pudingas – skanus ir subtilus desertas, dažniausiai ruošiamas orkaitėje arba vandens vonioje. Pirmasis tokio patiekalo receptas buvo sukurtas 1824 m. Per ilgą laiką tapo žinoma daug kitų jo paruošimo su įvairiais įdarais variantų. Tačiau obuolių pudingas, kurio skonis primena šarlotę ar bandeles, išlieka mėgstamiausiu desertu tarp vaikų ir suaugusiųjų.

Bet skirtingai nuo tokių kepinių, jis nepjaustomas gabalėliais, o patiekiamas su šaukštais.

Ingredientai :

pienas – 1 l;
cinamono lazdelė;
citrinos žievelės;
cukrus – 130 g;
vištienos kiaušiniai – 6 vnt.;
karamelės skystis;
dideli obuoliai – 3 vnt.
Obuolių pudingo gaminimas:

Į puodą supilkite pieną, suberkite cinamoną, citrinos žievelę ir cukrų. Leiskite mišiniui įkaisti ant vidutinės ugnies. Maišykite palaipsniui. Tada paimkite obuolius, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Ant viršaus užpilkite pusės citrinos sultis.

Kai pienas užvirs, perkoškite per sietelį ir supilkite į dubenį su obuoliais. Dabar plakite turinį mikseriu arba trintuvu 1 minutę. Plakimo pabaigoje įmušame kiaušinius.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių, su apatine ir viršutine kaitra. Į kepimo indą supilkite šiek tiek karamelės skysčio ir ištepkite indo dugną. Supilkite paruoštą ingredientų mišinį.

Palikite kepti 50 minučių. Išimame ir patiekiame, šaukštu supilame porcijomis.

Pudingas pasirodo nepaprastai švelnus, skanus ir erdvus. Jūs ir visa šeima būsite laimingi!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.