Imu kefyro ir bulves. „Cartoplyaniki“ pagal 70-ųjų receptą: skanūs ir purūs pyragai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepimas gali užtrukti nedaug laiko, bet pyragėliai išeina tokie pat skanūs. Daugelis tokius receptus vadina tinginiais, nes nereikia ilgai minkyti tešlos, daryti įdaro, laukti, kol tešla pakils ir kepti orkaitėje. Tuo pačiu nepamirškite, kad jūsų virtuvėje gali egzistuoti tingūs receptai. Jie sukurti taip, kad jums nereikėtų kasdien leisti laiko už viryklės ir orkaitės.

Jei kaitaliosite sočią vakarienę su daugybe gaminimo žingsnių ir tingių receptų, sutaupysite laiko sau ir savo šeimai.

Mes jums pasakysime, kaip gaminti tinginius pyragus ir koldūnus.

Ingredientai tinginiams pyragams:

virtos bulvės – 300 g;
Kefyras – 200 ml;
Druska – 1 šaukštelis;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
Miltai – 400 ml;
krapai – 20 g.
Tinginių pyragų gaminimas:

Į virtas nuskustas bulves supilkite kefyrą, įberkite druskos ir kepimo miltelių. Trintuvu sutrinkite bulves ir sumaišykite su ingredientais iki vientisos masės.

Į bulvių mišinį suberkite miltus, rankomis minkykite elastingą ir minkštą tešlą. Susmulkinkite krapus ir supilkite į tešlą, lipnią tešlą toliau minkykite ant aliejumi patepto stalo.

Padalinkite tešlą į 12 vienodų kolobokų. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite bandeles iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Nepamirškite pyragėlių padėti ant popierinio rankšluosčio, kad atsikratytų aliejaus.

Rezultatas – purūs bulvių pyragėliai.

Premijos receptas
Ingredientai koldūnams:

varškės sūris 9% – 500 g;
cukrus – 3 šaukštai. l.;
kiaušinis – 1 vnt .;
manų kruopos – 2 šaukštai. l.;
miltai – 2 šaukštai. l.
Koldūnų paruošimas:

Į varškę supilkite cukrų, manų kruopas ir įmuškite kiaušinį, sutrinkite į vienalytę masę. Palikite mišinį šiltai po maistine plėvele pusvalandį.

Vizualiai padalinkite masę į 3 dalis. Stalą pabarstykite miltais ir dėkite ⅓ masės ant paviršiaus, padalinkite į 2 dalis.

Iš tešlos iškočiokite plonas virveles ir pabarstykite miltais.

Ryšulius supjaustome nedideliais rombo formos griežinėliais.

Panašią procedūrą kartojame su kitomis tešlos dalimis.

Virtinukus išvirkite verdančiame pasūdytame vandenyje.

Koldūnus geriau patiekti sriuboje ir taip pat išvirti.

Tai puikus priedas, kuris padarys jūsų pirmąjį patiekalą sotesnį.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.