Pakelis varškės, 300 g miltų, kiaušinis ir kremas skaniam tortui!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

Tešla:

  • 200 g varškės
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 kiaušinis
  • vanilinas
  • 300 g miltų (maždaug)
  • 1 šaukštelis sodos (gesinti)

Kremui:

  • 1 kiaušinis
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 3 v.š miltų
  • 500 ml pieno
  • vanilinas
  • 150 g slyvų sviesto.
  • 150 g graikinio riešuto

Paruošimas:

Paruoškite kremo pagrindą. Kiaušinį sutrinkite su cukrumi ir miltais, įpilkite vanilino, supilkite pieną, išmaišykite šluotele. Padėkite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės. Visiškai atvėsinkite.

Varškę sutrinkite su cukrumi, kiaušiniu, įpilkite vanilino, sodos ir palaipsniui suberkite miltus. Tešla turi būti ne visiškai kieta, o tanki. Padalinkite į 6-8 dalis (priklausomai nuo keptuvės skersmens).

Plonai iškočiokite ir subadykite šakute, kad neišsipūstų. Kepkite, kol apskrus sausoje keptuvėje iš abiejų pusių. Apkarpykite dantytus kraštus . Kietas. Minkštą sviestą plakite mikseriu, palaipsniui pildami šalto kremo mišinį.

Pyragėlius patepkite riebalais, pabarstykite riešutais (nebūtina). Viršų papuoškite torto atraižų trupiniais, riešutais ir tarkuotu šokoladu. Dėti į šaldytuvą 6 valandoms mirkti. Gaminkite su malonumu ir geru apetitu!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.