Per 20 minučių su kefyru pagaminti purūs blynai yra tiesiog skanūs

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tai nuostabūs blyneliai, purūs ir erdvūs. Juos galima paruošti įvairiais būdais. Pateiksiu jums receptą, kaip pagaminti blynus su kefyru, su minimaliu ingredientų kiekiu ir tam skirdami tik 20 minučių.

O kad tikrai gautumėte tokius, kokie turi būti, atskleisiu porą gaminimo paslapčių. Tai net ne paslaptys, o paprastos taisyklės, kurių laikantis blynai iškepami tokie, kokie ir priklauso – švelnūs, purūs ir rausvi.

Purių blynų su kefyru receptas per 20 minučių
Kaip jau sakiau, reikia minimalių ingredientų:

Kvietiniai miltai – 150 gr;
Kiaušinis – 1 vnt;
Kefyras – 250 ml;
Kepimo milteliai tešlai – pusė arbatinio šaukštelio;
Cukrus – 1 kupinas šaukštas;
Žiupsnelis druskos;
Rafinuotas aliejus – pora šaukštų;
Vanilinis arba vanilinis cukrus – šiek tiek, pagal skonį.
Pūkių blynų gaminimas
Visi produktai yra prieinami. Kaip ir žadėjau, prieš pradėdamas gaminti, pateiksiu keletą paprastų taisyklių (iš asmeninės patirties).

Pirma – negalima minkyti šaltu kefyru. Jis turi būti kambario temperatūros. Kad nelaukčiau, kol įkais, tiesiog šiek tiek pakaitinu (minutė ar dvi) mikrobangų krosnelėje.

Antra – Atskirai sumaišykite sausus ir skystus ingredientus ir neplakite. Išminkyta, paruošta tešla neturėtų stovėti iš karto;

Tada gausite purius ir labai švelnius blynus.

Virimo procedūra

1) Į sausą gilų dubenį suberkite sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską ir įberkite vanilino. Gerai išmaišykite.

2) Atskirai kitame inde paruoškite ir sumaišykite kefyrą su kiaušiniu, cukrumi ir rafinuotu aliejumi. Sumaišykite. (Nemušk!)

3) Sumaišytą kefyrą supilti į miltus. (Atkreipkite dėmesį, į kefyrą nepilkite miltų!). Išmaišykite šluotele iki vientisos masės, be gabalėlių.

4) Iš karto pradedame kepti. Tai turėtų būti padaryta ant nepridegančios dangos, be aliejaus. Tada jie pasirodo tinkamos spalvos.

Dėmesio! Jie labai greitai iškepa, patariu nesiblaškyti).

Na, o kaip matote patys, tešlai paruošti reikia 5-10 minučių ir per 10 minučių iš šio kiekio iškepsite keliolika skanių blynų. Didesniems kiekiams tiesiog minkykite daugiau tešlos.

Galite valgyti juos su kuo tik širdis geidžia (ar ką randate), kondensuotu pienu, grietine, uogiene.

Blynus rekomenduoju kepti nepridegančioje keptuvėje. Blynai nesulips ir gausite tą trokštamą rudą plutą.

Blynus kepame tik gerai įkaitintoje keptuvėje ir atsiminkite, be aliejaus!

Blynai kepa greičiau nei įprasti blynai. Taigi neikite per toli!

Virkite ir valgykite savo sveikatai! Linkiu gero apetito!)


Patiko? Pasidalink! Ačiū.