Receptas Kaip pigiai ir greitai paruošti naminį sūrį tik iš 3 ingridientų!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Naminis sūris – tai sveikas ir natūralus produktas, kurį galite pasigaminti vos iš trijų ingredientų. Pasigamindami sūrį namuose, jūs būsite tikri, ką valgote, o skonį galėsite pritaikyti pagal savo poreikius. Tai paprastas ir ekonomiškas sprendimas, leidžiantis išvengti papildomų konservantų ir priedų, kurie dažnai naudojami pramoniniuose sūriuose.

Šis receptas yra puikus tiems, kurie nori pabandyti pagaminti naminį sūrį, tačiau neturi daug laiko ar patirties virtuvėje. Vos keli žingsniai ir turėsite puikų, šviežią sūrį savo namuose!

Reikalingi ingredientai:

3 litrai pieno (geriausia naudoti kuo riebesnį, kad sūris būtų sodresnio skonio)
3 šaukštai acto
3 šaukštai vandens
Druskos pagal skonį

Kaip pagaminti naminį sūrį?

Paruoškite pieną:

Į didelį puodą supilkite pieną ir pradėkite jį kaitinti ant vidutinės ugnies. Svarbu, kad pienas beveik užvirtų, tačiau neužvirstų. Kai pasirodo pirmieji burbuliukai ir pienas pradeda kilti, išjunkite ugnį. Jei pienas vis dar labai karštas, palaukite, kol jis šiek tiek atvės.

Sumaišykite actą ir vandenį:

Atskirame dubenyje sumaišykite 3 šaukštus acto ir 3 šaukštus vandens. Šis mišinys padės sutraukti pieną ir pradėti sūrio formavimosi procesą.

Sutraukite pieną:

Acto ir vandens mišinį supilkite į šiltą pieną. Užkaiskite ant silpnos ugnies ir nuolat maišykite. Po kelių minučių pastebėsite, kaip pienas pradeda koaguliuoti – formuosis varškė, o atskirsis išrūgos. Kai pienas visiškai sutrauks, nukelkite puodą nuo viryklės.

Atjunkite išrūgas:

Gautą masę perpilkite per sietelį ar marlę, kad atskirtumėte išrūgas nuo varškės. Neišpilkite išrūgų – jas galite panaudoti gaminant kitus patiekalus ar gėrimus.

Suformuokite sūrį:

Likusią varškės masę švelniai paspauskite lėkšte arba rankomis, kad pašalintumėte dar daugiau skysčio. Uždėkite sunkesnį daiktą, kad masė susispaustų, ir palikite apie 30 minučių. Per šį laiką varškė taps tvirtesnė ir ims formuotis į sūrį.

Galutinis prisilietimas:

Po pusvalandžio pasūdykite savo sūrį pagal skonį. Jei norite, galite į jį pridėti prieskonių, žolelių ar kitų mėgstamų pagardų, kad suteiktumėte papildomo skonio. Tada įdėkite sūrį atgal į šaldytuvą ir palikite stovėti dar 4-5 valandas, kad jis galutinai sustingtų.

Viskas! Naminis sūris paruoštas.

Šis paprastas receptas leidžia jums per kelias valandas paruošti šviežią ir natūralų sūrį, kurį galite naudoti kaip pagrindą sumuštiniams, salotoms arba tiesiog mėgautis su duona. Be to, šis sūris yra puikus sveikesnių maisto produktų pasirinkimas, kurį galite pritaikyti pagal savo skonį.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.