Seniai pamirštas receptas. Imu varškę ir 2 kiaušinius: vaikai šių pyragėlių prašo kas antrą dieną

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai ruošiami labai paprastai, todėl šis patiekalas laikomas vienu pagrindinių. Svarbu tik teisingai minkyti tešlą, kad būtų purūs ir skanūs pyragai. Norėdami tai padaryti, verta iš anksto paruošti produktus. Pavyzdžiui, šaltus ingredientus – pieną, kefyrą ir sviestą – atneškite iki kambario temperatūros. Tešlos minkymas priklauso nuo to, kokią tešlą norite gauti.

Būtinai iš anksto pagalvokite apie pyragėlių įdarą. Kartais įdarą reikia paruošti iš anksto. Taip sugaišite mažiau laiko kepdami pyragus.

Anksčiau kepimas galėjo vykti visą dieną. Tai buvo atskiras darbas namų šeimininkėms. Dabar viskas daug paprasčiau. Jūs netgi galite kepti bulvių pyragus keptuvėje.

Bulvių pyrago tešlos ingredientai:

varškės sūris – 200 g;
kiaušinis – 2 vnt .;
druska – ½ šaukštelio;
cukrus – šaukštai;
kefyras – 3 šaukštai;
soda – šaukštelis;
augalinis aliejus – 30 ml;
miltai – 300 g.
Užpildo ingredientai:

bulvės – 600 g;
sviestas – 20 g;
pienas – 50 ml;
druska – ½ šaukštelio;
krapai – kekė.
Bulvių pyragų ruošimas:

Į dubenį su varške įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, gerai išmaišykite. Į mišinį įpilkite kefyro ir sodos ir išmaišykite iki vientisos masės.

Į varškės masę supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus, rankomis minkykite elastingą ir minkštą tešlą.

Surenkame tešlą į bandelę ir paliekame po celofanu 15 minučių.

Įdarui išverdame nuskustas bulves ir išverdame į tyrę. Sumaišykite bulves su sviestu ir pienu ir išmaišykite.

Smulkiai supjaustykite krapus ir kartu su druska suberkite į įdarą.

Tešlą padalinkite į 12 vienodų gabalėlių. Iš gumuliukų iškočiokite plonus plokščius paplotėlius, į kuriuos dedame po šaukštą įdaro.

Uždenkite įdarą tešlos viduje ir šiek tiek suplokite pyragėlius.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite pyragus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Galutinis rezultatas – auksiniai pyragėliai su bulvėmis.

Į įdarą taip pat galite pridėti žalių svogūnų ir marinuotų agurkų, kad skonis būtų sodresnis.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.