Šiandien pas mus superinis skaniausių ir sultingiausių čeburekų, paruoštų namų sąlygomis, receptas!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai

  • miltų: 3,5 stiklinės
  • verdančio vandens: 1 stiklinės
  • kiaušinių: 1
  • druskos: 1 arbatinio šaukštelio be kaupo
  • degtinės: 2 valgomųjų šaukštų
  • aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
  • kiaulienos faršo: 700 gramų (tinka ir kitas mėgstamas)
  • svogūnų: 3
  • česnako: 2 skiltelių
  • druskos: pagal skonį
  • maltų juodųjų pipirų: pagal skonį
  • kefyro: 150 gramų (sultingumui ir skoniui pagerinti)

1. Ištirpinkite druską verdančiame vandenyje, po to pilkite aliejų ir nedelsiant užplikykite iš pradžių vieną stiklinę sijotų miltų, viską gerai maišydami šaukštu, kad nebūtų gumuliukų.

2. Leiskite atvėsti.

3. Po to dėkite kiaušinį, degtinę ir likusius miltus, rankomis užmaišykite tešlą.

4. Paruoštą tešlą uždenkite šlapiu rankšluosčiu ir palikite maždaug 40-45 minučių.

5. Kol tešla stovi, darykite įdarą. Tam sumaišykite faršą su smulkiai supjaustytais svogūnais.

    6. Tuomet įmaišykite išspaustą česnaką ir supilkite kefyrą. Nepamirštame pasūdyti bei įberti pipirų.

    7. Šiuos čeburekus galite gaminti specialioje čeburekinėje, o galite tiesiog iškepti keptuvėje.

    8. Tam, kad kraštai kepant neatsiklijuotų, sutepkite juos vandeniu arba kiaušinio baltymu, ir po to gerai užspauskite.

    9. Kepkite čeburekus tik gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol taps gelsvai rusvi.

    10. Štai ir viskas – labai skanūs ir sultingi čeburekai pagaminti! O recepto paslaptis ganėtinai paprasta – čeburekų tešla – su degtine, o faršas čeburekams – su kefyru!


    Patiko? Pasidalink! Ačiū.