Tešla kaip pūkas. Naminis aguonų vyniotinis su sultingu įdaru

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Aguonų vyniotinis yra desertinis patiekalas, turintis ilgą istoriją ir daugybę skirtingų kultūrų.

Šio patiekalo ištakos siekia senovės laikus, kai aguonos buvo naudojamos ne tik gaminant maistą, bet ir gydant. Kai kuriose kultūrose aguonos buvo dedamos į duoną ir kepinius, kad suteiktų ypatingą skonį ir aromatą.

Europoje aguonų vyniotinis viduramžiais tapo populiariu desertu. Jis buvo žinomas įvairiais pavadinimais, pavyzdžiui, „Vienos štrudelis“ arba „Prancūziškas raguolis“.

Šiandien yra daugybė šio deserto variantų, kurie skiriasi įdaro sudėtimi, tešlos paruošimo būdu ir vyniotinio forma.

Namuose sukurkime švelnų minkštą aguonų suktinuką
Ingredientai tešlai:

miltai – 380 g;
cukrus – 60 g;
sviestas – 80 g;
pienas – 125 ml;
kiaušiniai – 2 vnt .;
šviežios mielės – 15 g;
druska – 1/4 šaukštelio;
vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis.
Užpildo ingredientai:

aguonos – 150 g;
pienas – 100 ml;
cukrus – 70 g;
kiaušinis – 1 vnt.
Aguonų ritinėlio paruošimas:

Mieles sumaišykite su cukrumi ir šakute sutrinkite ingredientus. Į dubenį su pienu supilkite ištirpintą sviestą, išmuškite kiaušinius, įberkite druskos.

Į mišinį įpilkite vanilės ekstrakto ir mielių mišinio ir išmaišykite. Į mišinį dalimis suberkite miltus, užminkykite minkštą lipnią tešlą.

Palikite tešlą po celofanu šiltoje vietoje 1,5-2 valandas. Įdarui aguonas puode sumaišyti su pienu ir ant vidutinės ugnies nugarinti visą skystį.

Džiovintas aguonas sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, tada sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniu. Tešlą išmuškite ir padalinkite į 2 lygias dalis.

Kiekvieną dalį iškočiokite į stačiakampius sluoksnius, patepkite juos lydytu sviestu. Įdarą paskirstome ant sluoksnių, nesiekdami viršutinio 3 cm krašto.

Pradėdami nuo apatinio krašto, susukite sluoksnius į ritinėlius ir sandariai uždarykite įdarą viduje. Nepamirškite užsandarinti ir atvirų kraštų.

Suktinukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepkite plaktu kiaušinio tryniu. Kepkite suktinukus 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Iškepus suktinukus apibarstyti cukraus pudra. Pasirodo, minkštos, švelnios tešlos vyniotinis, kurio viduje daug įdaro.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.