Greitas pyragas be mielių su kopūstais. Visa šeima ir svečiai bus patenkinti!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

Miltai – 450 gr
Kiaušiniai – 2 vnt
Sviestas – 50 g
Grietinėlė – 200 g
Kopūstai – 400 gr
virti kiaušiniai – 2 vnt
Pienas – 60 ml
Prieskoniai, žolelės – pagal skonį

Paruošimas:

Tešlai persijoti miltus ir druską, supilti sviestą ir susmulkinti peiliu, supilti grietinę, vieną sveiką kiaušinį ir vieną trynį, išmaišyti šaukštu.

Minkykite minkštą tešlą, susukite į rutulį, suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą.

Įdarui kopūstą susmulkinkite, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite įkaitintoje keptuvėje 15 minučių, kol suminkštės. Leiskite atvėsti.

Smulkiai supjaustykite du virtus kiaušinius, supjaustykite žalumynus ir svogūnus.

Viską suberiame į kopūstus, pagal skonį pasūdome, suberiame pipirus, išmaišome.

Padalinkite tešlą į dvi dalis, kiekvieną iškočiokite .

Didesnį sluoksnį dėkite į riebalais išteptą skardą.

Tolygiai paskirstykite įdarą ir uždenkite antruoju sluoksniu.

Padarykite skylę viduryje.

Kepkite 200 C temperatūroje 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą, aptepkite tryniu ir kepkite dar 30 minučių.

Gero apetito!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.