Skanus ir trapus vištienos plovas: skanus, sotus patiekalas visai šeimai!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sudedamosios dalys ir paruošimas:

Iš anksto pamirkykite ryžius mažiausiai tris valandas .

Vištieną supjaustykite dideliais gabalėliais ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Sumažinkite ugnį ir palikite 15 minučių. Pasūdykite ir pridėkite prieskonių (kmynų, raugerškių).

Svogūną supjaustykite žiedais ir dėkite ant mėsos (nemaišydami!). Palikite 10 minučių uždengę dangtį. Tada dėkite sluoksnį morkų, taip pat nemaišydami. Uždenkite dangčiu ir palikite dar 15 minučių.

Ant viršaus suberkite išmirkytus ryžius ir išlyginkite paviršių, į žievelę įdėkite kelias česnako skilteles. Uždarykite sandariu dangteliu NEPRIDĖJANT VANDENS – tai visa paslaptis!

Leiskite plovui virti ant mažiausios ugnies bent valandą. Gatavą plovą leiskite pastovėti apie 10 minučių, tada apverskite ant lėkštės ir patiekite.

Gero apetito!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.