Kaip pasigaminti skanią varškės tešlą: visos gaminimo paslaptys

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiandien su jumis dalinamės pagrindinėmis skanios varškės tešlos gaminimo paslaptimis. Trys skirtingi receptai, išsirinkite bet kurį sau.

Varškės tešla – maisto ruošimas

Kaip gaminama varškė? Rūgpienis arba rūgpienis kaitinamas vandens vonelėje ir masei „sukrešėjus“ atsiskiria krešuliai ir išrūgos. Masė pakabinama marlėje, kad nutekėtų drėgmė. Kuo kruopščiau jis spaudžiamas, tuo varškė gaunasi trupesnė. Tačiau varškės tešloje yra tai, kad į ją galima dėti bet kokios kokybės varškės ir netgi likučių, kurių galiojimo laikas baigiasi. Žinoma, geriausia tešla iš šviežio, nerūgštaus varškės sūrio. Aukšta produkto kokybė pasižymi saldžiu skoniu ir subtilia aliejine konsistencija.

1 receptas: varškės tešla vyniotiniams

Naudodami šį receptą galite iškepti tokius ryškius ir gražius suktinukus, kurie bus tiesiog patenkinti. Pabarstykite juos spalvotomis kokoso drožlėmis, geriausia ryškių spalvų net tie, kurie nelabai mėgsta kokoso skonį, varškės variantą mielai valgys.

Ingredientai:

  • varškės (250 gramų),
  • cukrus (100 gramų),
  • miltai (280 gramų),
  • kepimo milteliai,
  • kiaušinis (1 vnt.),
  • sviestas (50 gramų).

Užpildymas:

  • kokoso drožlės,
  • cukraus,
  • viršelis,
  • augalinis aliejus.

Virimo būdas:

  1. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. Išlydytą sviestą sumaišykite su varške ir suberkite miltus. Kiaušinį plakite mikseriu su cukrumi. Sumaišykite visus ingredientus ir minkykite tešlą. Palikite 30 minučių pailsėti šaldytuve. Įdaras: į nedidelį dubenį suberkite kokoso drožles ir sumalkite su trimis šaukštais cukraus. Pabarstykite miltais ant pjaustymo paviršiaus ir iškočiokite tešlą į stačiakampę formą. Teptuku sutepkite augaliniu aliejumi, paskleiskite ir išlyginkite įdarą per visą paviršių.
  2. Susukite vyniotinį ir supjaustykite 2 cm storio gabalėliais Antroji tešlos dalis gaminama taip pat, bet įdaras yra cukrus, sumaišytas su cinamonu. Gautas spirales dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kadangi kepdami produktai išsiplečia, palikite šiek tiek vietos kepimo skardoje. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min. Jei mėgstate saldesnius kepinius, gatavus suktinukus pabarstykite cukraus pudra.

2 receptas: varškės tešla obuolių pyragui

Švelnus, aromatingas ir dietinis obuolių pyragas yra labai sveikas, o svarbiausia – skanus. Puikiai tinka gerti arbatą, kaip desertą ir gerai šaltai…

Ingredientai tešlai:

  • varškės (250 gramų),
  • augalinis aliejus (6 šaukštai),
  • miltai (1-2 stiklinės),
  • kiaušiniai (2 vnt.),
  • kepimo soda (pusė šaukšto),
  • cukraus (4 šaukštai).

Užpildymas:

  • obuoliai (2 vnt.),
  • cukraus (2 šaukštai),

šiek tiek rūgščių uogų, gal šaldytų spanguolių, bruknių, vyšnių be kauliukų.

Virimo būdas:

  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir suberti trintą varškę. Sumaišykite augalinį aliejų su mišiniu ir vėl gerai įtrinkite. Suberkite miltus ir minkykite tešlą. Persijodami įmaišykite sodą į miltus. Atidėkite šiek tiek tešlos pyrago papuošimui. Tešlą iškočiokite plokščio pyrago pavidalu, dėkite į formą taip, kad susidarytų šonai.
  2. Įdaras: obuolius supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su cukrumi. Iš atšildytų uogų nupilkite sultis ir dėkite ant obuolių, pabarstykite cukrumi. Ant viršaus dėkite tešlos juosteles ir suformuokite groteles. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 30-40 minučių. Prieš pjaustydami gatavą pyragą gerai atvėsinkite.

3 receptas: varškės tešla bandelėms

Minkštos ir stebėtinai skanios bandelės gaunamos be jokio įdaro. Paprasta ir greita, ypač jei šaldytuve randate varškės likučių – produktas supilamas ir patiekalas paruoštas. Įdarui tereikia įdėti margarino ir miltų bei šiek tiek cukraus.

Ingredientai:

  • varškės (400 gramų),
  • margarinas (200 gramų),
  • soda (pusė arbatinio šaukštelio),
  • miltų (3,5 stiklinės),
  • druska, vanilinas, cukrus.

Virimo būdas:

  1. Sumalkite varškę ir supilkite ištirpintą margariną. Viską gerai išmaišome, įberiame truputį druskos (ant peilio galo). Sodą užgesinkite actu. Supilkite į persijotus miltus ir viską išmaišykite. Minkykite tešlą – ji gaunasi minkšta ir šiek tiek prilimpa prie rankų. Nesvarbu – paliekame sunokti – pusę dedame į šaldiklį, kitą pusę padaliname į 10 gumuliukų ir iškočiojame į 5 mm storio apskritimus .
  2. Į vidurį supilkite šaukštą cukraus, sumaišyto su vanile. Sulenkite per pusę, tada dar kartą per pusę – gausite pūstų trikampius su cukrumi viduje. Kraštelius sugnybiame ir dedame ant kepimo skardos, viršų patepame augaliniu aliejumi ir pabarstome aguonomis arba cinamonu. Bandeles kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Paruoštas aukso rudos spalvos bandeles palikite po servetėle 10 minučių, kol jos taps minkštos ir purios.

Yra begalė receptų, kaip kepti iš varškės tešlos, pridedant kitų ingredientų. Jei įsivaizduojate technologiją, galite patys susikurti receptus, naudodami namuose turimus produktus.

Įsivaizduokite, kokie gražūs ir saldūs gali pasirodyti varškės pyragaičiai su burokėliais: pusė kilogramo varškės, 300 gramų burokėlių, ¾ puodelio grietinės, 2 kiaušiniai, cukrus, sviestas ir manų kruopos – po du šaukštus. Smulkiai sutarkuoti burokėliai sumaišomi su varške, tada viskas vyksta pagal pyrago ar bandelių receptą.

Kitas variantas: desertas iš varškės sluoksniuotos tešlos su juoda duona . Atskirai permetame varškę ir juodą duoną per mėsmalę. Varškę sumaišyti su cukrumi ir plakta grietinėle ir išmaišyti. Iš 2 keptų obuolių pagaminkite tyrę. Į vazą išdėliokite sluoksnius varškės, duonos, obuolių padažo su cukrumi ir vėl sluoksnį juodos duonos. Šio patiekalo net gaminti nereikia, tiesiog patiekite su pienu. Nebijokite eksperimentuoti, draugai. Visada gaminkite su džiaugsmu ir geru apetitu!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.