Burbuliuojantys ir traškūs pyragaičiai. Pats skaniausias receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Čeburekai – įvairiose šalyse labai populiarus patiekalas. Tai ploni tešlos papločiai, įdaryti mėsa, svogūnais ir prieskoniais, kepti iki traškumo.

Čeburekai turi turtingą istoriją ir kultūrinę reikšmę. Jų kilmė siejama su įvairiais pasaulio regionais, įskaitant Kaukazą, Vidurinę Aziją ir Artimuosius Rytus.

Kiekviena šalis turi savo čeburekų ruošimo ypatybes, dėl kurių jie yra unikalūs.

Savo rankomis pagaminkime skanius traškius burbulinius pyragus
Ingredientai tešlai:

Miltai – 500 g;
Druska – 1 šaukštelis;
Cukrus – 1 šaukštelis;
Augalinis aliejus – 30 ml;
Sviestas – 30 g;
gazuotas vanduo – 220 ml.
Užpildo ingredientai:

Malta mėsa – 300 g;
Svogūnai – 6 vnt.;
Ledinis vanduo – 100 ml.
Čeburekų paruošimas:

Į miltus supilkite druską ir cukrų, supilkite augalinį aliejų, lengvai išmaišykite rankomis. Į miltus supilkite šaltą sviestą ir sutrinkite į trupinius.

Į miltus supilkite gazuotą vandenį, užminkykite elastingą ir nelipnią tešlą. Palikite tešlą 30 minučių po celofanu.

Šiuo metu svogūną supjaustykite dideliais griežinėliais įdarui. Keisdami svogūnų griežinėlius ir mėsos gabalėlius, produktus permetame per mėsmalę.

Įdarą pasūdykite ir įpilkite ledinio vandens. Taip pat galite naudoti ledo kubelius. Sumaišykite visus įdaro ingredientus.

Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis, kiekvieną dalį padalinkite į mažus kolobokus. Kolobokus iškočiokite į plonus plokščius pyragus. Ant ½ kiekvieno papločio užtepkite ploną įdaro sluoksnį.

Uždenkite įdarą antrąja pyrago dalimi, uždarykite kraštus, nepamirškite išleisti oro iš vidaus. Lėkšte ar peiliu nupjauname nelygumus, suformuojame pusmėnulį.

Į keptuvę supilkite tiek augalinio aliejaus, kad apsemtų 1 cm nuo keptuvės dugno. Sudėkite pyragus ir kepkite įkaitintame aliejuje. Pastebėlių viršų nuolat pilkite karštu aliejumi. 

Tešlainius apverčiame į antrą pusę, kai pirmasis pasidaro auksinis. Kepkite antrąją pusę iki auksinės rudos spalvos.

Rezultatas yra sultingi ir traškūs pyragaičiai. Sodos tešlos dėka tešla būna traški, o viduje esantis įdaras išlieka sultingas.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.