Grietinėje po sūrio plutele kepta žuvis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

žuvis (jūrinis lydekas, pollock) – 2 kg
svogūnas – 3 galvos
kiaušiniai – 2 vnt
kietas sūris – 150 g
grietinė – 400 g
augalinis aliejus
skausmas
maža ryšelis krapų
prieskonių, druskos ir garstyčių pagal skonį

Paruošimas:

Žuvį supjaustykite gabalėliais.

Paruoškite tešlą: į lėkštę suberkite miltus, įberkite druskos, prieskonių ir išmaišykite.

Pamerkite žuvį į apkepą ir sudėkite į formą su šonais

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje.

Paruoškite padažą: grietinę sumaišykite su garstyčiomis, kiaušiniais, smulkiai pjaustytais krapais ir pakepintais svogūnais.

Padažą užpilkite ant žuvies.

Ant viršaus užtarkuoti kietojo sūrio ir kepti 200 C temperatūroje iki auksinės rudos spalvos.

Gero apetito!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.