Ingredientai:
žuvis (jūrinis lydekas, pollock) – 2 kg
svogūnas – 3 galvos
kiaušiniai – 2 vnt
kietas sūris – 150 g
grietinė – 400 g
augalinis aliejus
skausmas
maža ryšelis krapų
prieskonių, druskos ir garstyčių pagal skonį
Paruošimas:
Žuvį supjaustykite gabalėliais.
Paruoškite tešlą: į lėkštę suberkite miltus, įberkite druskos, prieskonių ir išmaišykite.
Pamerkite žuvį į apkepą ir sudėkite į formą su šonais
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
Paruoškite padažą: grietinę sumaišykite su garstyčiomis, kiaušiniais, smulkiai pjaustytais krapais ir pakepintais svogūnais.
Padažą užpilkite ant žuvies.
Ant viršaus užtarkuoti kietojo sūrio ir kepti 200 C temperatūroje iki auksinės rudos spalvos.
Gero apetito!