Kijevo kotletai iš maltos vištienos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Labai traškus iš išorės ir tuo pačiu itin sultingas iš vidaus – kas? Atsakymas paprastas – tai skanusis Kijevo kotletas. Vien išgirdus šį apibūdinimą man seilės ima kauptis burnoje. Tad nieko nelaukdama Jums papasakosiu kaip šį patiekalą galima pasigaminti savo virtuvėje, kad džiugintų tiek vaizdas, tiek aromatas, tiek, aišku, labai geras skonis.

Apetitą sužadinanti traški plutelė ir itin sultinga, kvapni mėsa, tikriausiai, yra pagrindiniai Kijevo kotletų ypatumai, viliojantys ne tik mėgėjus gardžiai pavalgyti, bet ir pačius tikriausius gurmanus. Šis patiekalas įprastai yra skanaujamas restorane, mat norint pasigaminti jį patiems, prireiks tam tikrų įgūdžių ir tam tikrų žinių, tačiau su mano receptu juos pagaminsite be jokio vargo. Šiaip jau tai yra mušta vištienos filė, į kurią įsuktas gabaliukas sviesto. Kijevo kotletai taip pat išsiskiria specifine, elipsę primenančia forma. Tad nieko nelaukiam ir pradedam jų gamybą!

Ingredientai

  • maltos vištienos: 600 gramų
  • druskos
  • pipirų
  • smulkintų žalumynų (petražolių, krapų, bazilikų): 1 saujos
  • česnako: 1 skiltelės
  • kiaušinių: 2
  • miltų: 2 stiklinių
  • pieno: 0,5 stiklinės
  • džiūvėsėlių
  • aliejaus
  • sviesto: 100 gramų
  1. 1. Iš pradžių žalumynus, česnaką sumaišome su sviestu, pagardiname druska bei pipirais.
  2. 2. Padedame sustingti.
  3. 3. Tuomet į maltą vištieną įmušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, dedame miltų, pilame pieno bei išmaišome masę.
  4. 4. Iš mėsos formuojame paplotį, į vidurį dedame po gabaliuką sviesto bei suformuojame kotletus.
  5. 5. Tada įkaitiname keptuvėje aliejų, kotletus gausiai apvoliojame džiūvėsėliuose bei kepame iš visų pusių, kol gražiai parus. Patiekiame ir skanaujame!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.