Nuostabūs bulviniai laiveliai su malta mėsa

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Apetitą keliantys bulviniai laiveliai su malta mėsa yra ne tik skanūs, bet ir patrauklios išvaizdos. Su šia porcija paprastos bulvės gali tapti ne tik sočiais pietumis ar vakariene, bet ir standartiniu patiekalu netikėtiems svečiams.

Reikalingi ingredientai

  • Vidutinio dydžio bulvės 7-8 vnt.
  • Malta mėsa – 200-300 g
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Morkos – 1 vnt.
  • Pomidorų pasta – 1-2 šaukštai. šaukštai
  • Augalinis aliejus – kepimui
  • Druska, pipirai, kiti prieskoniai – pagal skonį

Kaip pasigaminti bulvines valtis iš įprastų ingredientų

  1. Nuluptas bulves perpjaukite išilgai pusiau ir išimkite vidurį.
  2. Vienetų skaičius turi būti toks, kad valtys tilptų į keptuvę 1 sluoksniu.
  3. Bulves apkepkite karštoje keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  4. Preparatus perkeliame į indą ir leidžiame šiek tiek atvėsti, nupildami aliejaus perteklių.
  5. Likusias bulves supjaustykite ir sumaišykite su malta mėsa. Druskos, pipirų, pridėkite adžikos ir kitų prieskonių, jei norite
  6. Iš faršo formuojame rutuliukus ir pilame laivelius.
  7. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos, tada suberkite juostelėmis pjaustytas morkas, išmaišykite ir leiskite virti 1-2 minutes. Suberkite pomidorų pastą, prieskonius, vėl išmaišykite ir įpilkite stiklinę vandens.
  8. Tada belieka supilti laivelius į keptuvę, uždengti dangčiu ir palikti troškintis 45 minutes.

Gero apetito.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.