Skanus užkandis iš stiklainio. Taip kepu lašinius, krūtinėlę ar mėsą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tai vienas iš senų receptų, kurį mūsų šeimoje naudoja kelios kartos. Visi mėsos gaminiai ir taukai pasirodo labai minkšti ir skanūs. Galite tiesiog pasigaminti taukų ar krūtinėlių ar bet kokios mėsos.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • krūtinėlė, 3 kg;
  • Už kiekvieną 1 litrą vandens imame 150 g druskos;
  • česnako, lauro lapų, pipirų.

Virimo procesas

Mėsą supjaustome ne itin dideliais (bet ne mažais) gabalėliais.

Į švarius, sterilizuotus 500 g stiklainius sudėkite taukų ar mėsos gabaliukus, porą lauro lapelių, česnako skilteles, pipirų žirnelius.

Sūrymą (vandenį ir druską) užvirinkite ir karštą supilkite į stiklainius.

Uždenkite dangteliais ir padėkite į keptuvę ant rankšluosčio.

Supilkite šiltą vandenį iki stiklainių pakabų ir sterilizuokite nuo to momento, kai vanduo užvirs 2 valandas.

Užsukite dangtelius, apverskite ir apvyniokite, kol atvės.

Laikyti šaldytuve arba šaltame rūsyje.

Iš tokio taukų ar mėsos visada gaminame šventinius gabalėlius – tai patinka visiems mūsų svečiams . Prieskonių tiek mažai, nes taukai ir mėsa turi natūralų skonį.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.