Tirpstantys burnoje pyragaičiai per kelias minutes! – Receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis greitas ir lengvas kepinių receptas jus tikrai nustebins. Vos per kelias minutes galite iškepti švelnius ir burnoje tirpstančius kepinius, kurie puikiai tiks prie kavos ar arbatos!

Ingredientai:

4 kiaušiniai
100 g cukraus
Žiupsnelis druskos
3 valg. šaukštai augalinio aliejaus
100 g miltų
50 g krakmolo
8 g kepimo miltelių
Abrikosų uogienės (pagal skonį)
Kokoso drožlės (pagal skonį)

Paruošimo būdas:

Plakite kiaušinius su cukrumi:

Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Plakite mišinį, kol jis taps purus ir šviesiai gelsvas.

Įpilkite aliejaus:

Supilkite 3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir toliau plakite, kad viskas gerai susimaišytų.

Sumaišykite sausus ingredientus:

Atskirkite dubenį, į kurį persijokite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Po truputį įmaišykite šiuos sausus ingredientus į kiaušinių mišinį, atsargiai maišydami, kad tešla išliktų lengva.

Paruoškite kepimo formą:

Ištepkite kepimo formą sviestu arba aliejumi, kad kepiniai nepriliptų.

Kepkite:

Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir dėkite į iš anksto įkaitintą orkaitę. Kepkite 180°C temperatūroje apie 20 minučių arba kol viršus taps auksinės spalvos.

Papuoškite:

Kai kepinys iškeps, leiskite jam truputį atvėsti. Tada viršų aptepkite abrikosų uogiene ir pabarstykite kokoso drožlėmis.

Skanaus!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.