Tinginių kopūstų suktinukai subtiliame padaže. Jau 10 metų gaminu tik pagal šį receptą: nieko skanesnio nebandžiau

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Lazy kopūstų suktinukai yra patiekalas, kuriame dera lengvas paruošimas ir sodrus skonis. Skirtingai nuo klasikinių kopūstų suktinukų, kur kopūstų lapai naudojami mėsos ir ryžių įdarui įvynioti, tinginiuose kopūstų suktinukuose visi ingredientai tiesiog sumaišomi ir troškinami kartu.

Tai labai supaprastina gaminimo procesą, todėl jis bus prieinamas net pradedantiesiems virėjams.

Nepaisant savo paprastumo, tinginių kopūstų suktinukai išlieka skaniu ir sočiu patiekalu, kuris gali būti puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai:

malta mėsa – 2 kg;
Kopūstai – 1 vnt .;
Morkos – 2 vnt.;
Svogūnai – 2 vnt.;
Sviestas – 180 g;
Augalinis aliejus – 1,5 šaukštai;
Trumpagrūdžiai ryžiai – 500 g;
krapai – 30 g.
Ingredientai padažui:

Pomidorų pasta – 150 g;
Pomidorų padažas – 400 g;
grietinė – 300 g;
Vanduo – 300 ml.
Gaminti tinginių kopūstų suktinukus:

Ryžius nuplaukite ir virkite, kol iškeps pusiau. Svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite keptuvėje daržovių ir sviesto mišinyje (20-30 g), kol suminkštės.

Morkas sutarkuokite stambia tarka, suberkite į svogūnus ir pakepinkite daržoves iki auksinės rudos spalvos. Šiuo metu smulkiai supjaustykite kopūstą.

Susmulkintus kopūstus suberkite į svogūnus ir morkas ir troškinkite ne ilgiau kaip 7 minutes. Tada sumaišykite kopūstų mišinį su ryžiais ir palikite mišinį atvėsti.

Kopūstų ir ryžių mišinį pasūdykite ir pipiruokite, atvėsę gerai išmaišykite. Nepamirškite į faršą įberti druskos ir pipirų, įberti paprikos, pagardinti mėsai.

Taip pat į faršą galite įtarkuoti šalto sviesto (150 g) ir išmaišyti, taip mėsa bus sultingesnė. Atvėsus ryžiams ir kopūstams į šią masę galima įdėti faršo ir išmaišyti.

Susmulkinkite krapus, suberkite į įdarytų kopūstų mišinį ir išmaišykite. Padažui pomidorų pastą sumaišyti su pomidorų padažu, grietine, viską užpilti vandeniu. Jei norite, į padažą įpilkite pipirų ir druskos.

Kepimo indų dugną patepkite augaliniu aliejumi. Iš kopūstų, ryžių ir faršo mišinio formuojame apvalius kotletus ir dedame į kepimo indus.

Užpildykite kopūstų suktinukus padažu, formeles uždenkite folija, folijoje padarykite mažas skylutes.

Kepkite kopūstų suktinukus 180 laipsnių orkaitėje 45-50 minučių.

Rezultatas – sultingi ir skanūs tinginių kopūstų suktinukai. Tai puikus kasdienis patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.