Erdvus pyragas su grietinėle: sumaišykite ir kepkite!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiandien paruošime labai orų kreminį pyragą be svarstyklių ar mikserio.

Subtilus, malonaus apelsino poskonio ir tiesiog tirpstantis burnoje! Ir svarbiausia, tai neužima daug laiko – tiesiog viską sumaišykite ir jau paruošta!

Reikalingi ingredientai

Tešla:

(stiklinė – 125 ml)

  • kiaušiniai – 3 vnt.
  • cukrus – 1,5 stiklinės
  • pienas – 0,5 stiklinės
  • kefyras (riebumas 2,5%) – 1 stiklinė
  • augalinis aliejus – 1 puodelis
  • miltai – 4 stiklinės
  • kepimo milteliai – 16 g
  • apelsinų kvapiosios medžiagos (nebūtina)

Kremas:

  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • cukrus – 100 gr.
  • miltai – 1 valgomasis šaukštas.
  • vanilinas – 1,5 g.
  • pienas – 250 ml.
  • sviestas – 50 gr.

Kaip pasigaminti erdvų kreminį pyragą

  1. Pirmiausia paruošime kremą, nes jis turi visiškai atvėsti, o tai užtrunka. Taigi, į puodą įmuškite 2 kiaušinius, suberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite šluotele. Iki purumo plakti nereikia. Tada įdėkite maišelį vanilino ir nedidelį kupiną šaukštą miltų ir vėl gerai išmaišykite.
  2. Dabar supilkite šaltą pieną, sumaišykite su kiaušinių mišiniu ir padėkite ant ugnies. Mišinį užvirinkite, nuolat maišydami. Tada sumažinkite ugnį ir virkite dar apie 2 minutes. Kremas turi būti tirštas, lygus ir be gabalėlių. Dabar įdėkite gabalėlį kambario temperatūros sviesto ir maišykite, kol sviestas visiškai ištirps.
  3. Jei norite, įpilkite esencijos (turiu apelsinų esencijos) dėl aromato ir skonio.
  4. Kad kremas greičiau atvėstų, perkelkite iš puodo į lėkštę ir uždenkite maistine plėvele, kad po plėvele nepatektų oro.
  5. Na, o dabar pereikime prie paties testo. Į išsijotus miltus suberkite kepimo miltelius ir išplakite sausus ingredientus. Kol kas paruoštus miltus atidėkite į šalį.
  6. Į didelį dubenį įmuškite 3 kiaušinius ir įpilkite 1,5 stiklinės cukraus.
  7. Šis receptas dar vadinamas puodelio receptu, nes viskas matuojama be svarstyklių. Turiu 125 ml stiklinę.
  8. Tada supilkite pusę stiklinės pieno, 1 stiklinę kefyro (galite paimti nesaldų jogurtą) ir stiklinę bekvapio augalinio aliejaus. Lengvai plakite, kol mišinys taps vienalytis.
  9. Norint paruošti tokį pyragą, net nereikia maišytuvo: kaip sakoma, viską sumaišyk ir jau paruošta.
  10. Jei norime, į tešlą taip pat pridedame kvapiųjų medžiagų. Dabar palaipsniui pradedame dėti miltus, gerai išmaišydami šluotele.
  11. Supilkite tešlą į 24 cm skersmens spyruoklinę formą, kurios dugnas išklotas pergamentiniu popieriumi. Mentele išlyginkite tešlos paviršių.
  12. Kai kremas atvės, nuimkite maistinę plėvelę ir perkelkite į konditerinį maišelį arba įprastą sandarų maišelį. Nupjaukite maišelio snapelį ir juostelėmis dėkite ant tešlos kremą. Tada apverčiame formą ir vėl darome linijas.
  13. Dėl to teste gauname šabloną kvadratų pavidalu.
  14. Pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Patikrinkite pasirengimą sausu mediniu iešmeliu. Klijuojame toje vietoje, kur biskvitas be kremo.
  15. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Tada peiliu atskirkite jį nuo formos sienelių ir išimkite.
  16. Tortą apverskite ant rankos, nuimkite popierių ir padėkite ant serviravimo lėkštės. Jei norite, ant viršaus pabarstykite kokoso drožlių

Pyragas pasirodo aukštas, erdvus, švelnus, malonaus apelsino poskonio ir skanaus kremo. Pasigaminkite šį pyragą šį savaitgalį ir nudžiuginkite savo šeimą gardžiais kepiniais!

Mėgaukitės arbata.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.