Pigu, sotu ir labai skanu. Tiesiog sumaišykite bulves ir kiaušinius: močiutės receptas nustebino visus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai su bulvių įdaru – tradicinis slavų virtuvės patiekalas, populiarus daugelyje šeimų. Juos lengva paruošti ir galima pritaikyti pagal bet kokį skonį.

Blynai su bulvėmis – sotus ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pusryčiams ar pietums. Bulvių įdaras suteikia blynams ypatingo skonio ir daro juos maistingesnius.

Šį patiekalą galima ruošti įvairiai: su keptais svogūnais, grybais ar kitais priedais. Bet kokiu atveju blynai su bulvių faršu puikiai papildys jūsų stalą.

Užpildo ingredientai:

bulvės – 3 vnt .;
svogūnas – 1 vnt .;
pipirai – 1 vnt .;
sūris – 100 g;
žalieji svogūnai – krūva;
druska – žiupsnelis.
Ingredientai blynams:

kiaušiniai – 2 vnt .;
druska – ½ šaukštelio;
cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
pienas – 500 ml;
miltai – 200 g.
Ingredientai tešlai:

kiaušiniai – 3 vnt .;
druska – žiupsnelis;
miltai – 3 šaukštai;
džiūvėsėliai.
Blynų su bulvių įdaru ruošimas:

Tešlai kiaušinius reikia išplakti šluotele, suberti miltus ir gerai išmaišyti, pašalinant visus gumuliukus. Nulupkite bulves ir palikite tešlą 10 minučių, kad likę gumuliukai išsisklaidytų.

Bulves supjaustykite mažais kubeliais ir virkite, kol suminkštės. Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite iki auksinės rudos spalvos 2-3 minutes keptuvėje augaliniame aliejuje.

Paprikos vidų išvalome, smulkiai supjaustome ir dedame į svogūną. Porą minučių pakepinkite daržoves keptuvėje, įberkite druskos, pipirų.

Išvirtas bulves pasukite į bulvių košę, suberkite pakepintus svogūnus ir paprikas, suberkite smulkiai tarkuotą sūrį. Žaliuosius svogūnus taip pat susmulkiname į įdarą ir išmaišome.

Blynams dubenyje sumaišykite druską, cukrų ir miltus, kiaušinius įmuškite į birius ingredientus. Į mišinį supilkite pieną ir augalinį aliejų, gerai išmaišykite, nepalikdami gabalėlių.

Iš gautos blynų tešlos keptuvėje apkepkite plonus auksinius blynus. Ant kiekvieno blyno dedame įdarą ir suvyniojame tarsi į voką.

Vokelius apvyniojame iš pradžių tešla, o paskui džiūvėsėliais. Įdėkite vokus į keptuvę su augaliniu aliejumi, kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Rezultatas – gardūs blynų vokeliai su bulvių įdaru.

Blynų receptą, jei pageidaujama, galima naudoti ir su kitais įdarais.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.