Skanesnių žuvies pietų nesu matęs. Mesti viską į keptuvę 30 minučių ir pamiršti

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tinkamai paruošta žuvies vakarienė gali būti sveika. Norėdami tai padaryti, nebūtina pirkti brangios lašišos ar tuno. Užtenka nusipirkti, pavyzdžiui, jūros ešerių.

Jūros ešeriai (arba ešeriai) yra žuvis, kurioje yra daug naudingų medžiagų. Jame yra daug vitaminų D ir E, taip pat B grupės vitaminų ešeryje gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda pagerinti širdies ir kraujagyslių bei nervų sistemų veiklą, taip pat turi priešuždegiminį poveikį. Jūrų ešeriuose taip pat yra mineralų, tokių kaip kalis, kalcis, magnis, fosforas, geležis ir kt. Jie padeda stiprinti kaulus ir dantis, gerina raumenų ir nervų sistemos veiklą.

Vakarienei paruošime troškintą jūros ešerį.

Ingridientai:

  • jūros ešerys – 3 vnt.;
  • svogūnas – 2 vnt.;
  • saldieji pipirai – 1 vnt .;
  • pomidoras – 1 vnt .;
  • citrina – ⅓ vnt.;
  • sviestas – 50 g;
  • estragonas – žiupsnelis;
  • juodieji pipirai – 6 vnt .;
  • rūkyta paprika – 1,5 šaukštelio;
  • druska – 2 šaukšteliai;
  • cukrus – 1 šaukštelis;
  • vanduo – 100 ml.

Troškintų jūros ešerių paruošimas:

Išvalome jūros ešerį nuo vidurių, pašaliname galvą, pelekus ir uodegą, o kiekvieną skerdeną padaliname į 3 lygias dalis. Svogūną supjaustykite žiedais, taip pat citriną, pomidorą pusžiedžiais, nuluptą saldžiąją papriką supjaustykite stambiais kubeliais.

Į keptuvę sudėkite keletą pomidorų pusžiedžių, svogūnų ir citrinų žiedų bei dalį saldžiosios paprikos. Padėkite žuvį ant daržovių lovos ir apibarstykite likusiais pomidorais, svogūnais, citrina ir pipirais.

Iš skirtingų pusių padėkite sviesto gabalėlius. Žuvį ir daržoves pabarstykite peletrūnu, juodaisiais pipirais, rūkyta paprika, druska ir cukrumi.

Į keptuvę supilkite vandenį, uždenkite dangčiu ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Tada 25-30 minučių troškinkite žuvį keptuvėje po dangčiu.

Rezultatas – kvapnus, gražus jūros ešerių patiekalas. Receptui galite naudoti kitą upės ar jūros žuvį.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.