Tinginių čeburekai iš vaflių

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jeigu spėjote pasiilgti nuostabaus čeburekų skonio, bet, kaip ir aš, kartais labai tingite ilgai terliotis su tešla, tai štai jums puikus pasiūlymas – čeburekai pagaminti iš vaflių su faršu. Pasidaryti visai paprasta ir tikrai nemažiau skanu, nei tikrieji čeburekai. Kas ragavo, net nesuprato kur čia skirtumas.

Ingredientai

  • apvalūs vafliai: 1 pakelio (90 gramų)
  • maltas faršas: 500 gramų (kiaulienos ir jautienos)
  • kiaušiniai: 1
  • svogūnai: 1
  • šviežios. petražolės: žiupsnelio (supjaustytų)
  • džiovinti čiobreliai: žiupsnelio
  • druska
  • juodieji pipirai
  • miltai: 400 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • pienas: 300 mililitrų
  • druska

1. Pirmiausia ganėtinai smulkiai supjaustome svogūną.

    2. Į faršą sudedame svogūną, įmušame kiaušinį, suberiame pjaustytas petražoles, čiobrelius, pagardiname su druska, juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.

    3. Tuomet sumaišome visus ingredientus išvardintus tešlai (ją įprastai darau gan skystoką).

    4. Tada imame vieną vaflio lakštą, dedame kupiną šaukštą faršo bei tolygiai paskirstome. Po to ant viršaus uždedame kitą vaflį. Supjaustome į 4 dalis (gaunasi trikampiai gabaliukai).

    5. Galiausiai kiekvieną gabaliuką apvoliojame tešloje bei kepame vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Skanaujame!


    Patiko? Pasidalink! Ačiū.