Gardią natūralią dešrą iškepame orkaitėje per 3 valandas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

mėsa – 1,7 kg
druska – 35 g
sausa adžika – 1,5 šaukštelio.
česnakai – 4 skiltelės

Paruošimas:

Mėsą nuplaukite ir išdžiovinkite.

Trečią dalį permetame per mėsmalę, o likusią supjaustome mažais kubeliais.

Įpilkite druskos, sauso adžikos ir per spaudą perspaustą česnaką. Kruopščiai minkykite, kol atsiras baltymų siūlai. Palikite 12 valandų bręsti šaldytuve.

Tada įdėkite mėsą į maistinę plėvelę, kad viduje neliktų oro. Kraštelius stipriai susukame ir surišame špagatu.

Sudėkite gabalėlius ant kepimo skardos, padengtos pergamentu ir kepkite 180 C orkaitėje 3 valandas .

Gero apetito!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.