Netikri tinginių balandėliai su daržovėmis – kepti orkaitėje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šie netikri tinginių balandėliai yra nuostabus ir paprastas patiekalas, kurį labai mėgsta šeima. Jų skonis primena tradicinius balandėlius, tačiau šis receptas yra daug greitesnis ir lengviau paruošiamas. Šis variantas su daržovėmis – sotus, skanus ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai (4 porcijoms):

1 kg maltos kiaulienos arba kalakutienos
500 g kopūstų
200 g morkų
100 g svogūnų
500 g virtų ir atvėsintų ryžių
15 g druskos
1 a. š. maltų juodųjų pipirų
0,5 a. š. mairūno
Keletas lauro lapų
Vandens (kepimui)

Paruošimo būdas:

Daržovių paruošimas:

Morkas ir svogūnus sutarkuokite smulkia tarka, o kopūstus – stambesne burokine tarka.

Mėsos mišinys:

Į didelį dubenį sumaišykite maltą mėsą su virtomis ryžiais bei paruoštomis daržovėmis. Pagardinkite druska, pipirais ir mairūnu pagal skonį.

Balandėlių formavimas:

Iš paruoštos mėsos masės formuokite maždaug 10 kamuoliukų (balandėlių). Padėkite juos į kepimo skardą.

Kepimas:

Į kepimo skardą įdėkite kelis lauro lapelius ir įpilkite šiek tiek vandens, kad apsemtų balandėlius maždaug 1 cm aukštyje. Skardą dėkite į iki 175°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 65 minutes, kol balandėliai bus pilnai iškepę ir gražiai apskrudę.

Patiekimas:

Iš orkaitės ištrauktus balandėlius patiekite su grietine ar mėgstamu padažu.

Šis patiekalas puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, bulvių koše ar keptomis bulvytėmis.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.